Sfaturi utile

SFATURI UTILE INAINTE DE A ALEGE UN INSTALATOR SAU UN ELECTRICIAN PENTRU A INCEPE O LUCRARE DE INSTALATII ELECTRICE, SANITARE SAU TERMICE:

- Atunci cand doriti sa renovati un apartament, o casa, o baie sau o bucatarie, sa reparati sau sa inlocuiti instalatia electrica, sanitara sau termica, un tablou electric, o priza, un intrerupator, un corp de iluminat, o lustra, o aplica, o plafoniera, o plita sau un cuptor electric, o hota, o masina de spalat, un boiler, un instant, un hidrofor, un obiect sanitar, o cada, o cabina de dus sau cu hidromasaj apelati numai la serviciile instalatorilor calificati si ale electricienilor autorizati ANRE pentru a fi scutiti de eventualele probleme legate de instalatiile din apartamentul, casa, vila, blocul dvs, sediul de firma unde locuiti sau va desfasurati activitatea.
- Cumparati materiale de calitate, desi mai scumpe, va vor scuti in viitor de cheltuieli suplimentare si de neplaceri: inundatii, scurtcircuite, pagube materiale sau poate chiar va vor salva viata.
- Solicitati electricienilor inainte de a incepe o lucrare autorizatia ANRE sau verificati daca sunt inregistrati pe site-ul ANRE-ului.
- Un bun meserias are si sculele potrivite pentru orice fel de lucrare, nu ii imprumutati unelte, poate daca le aveati ati fi facut singur lucrarea.
- Inainte de a executa o lucrare electrica, asigurati-va ca electricianul a intrerupt de la tablou alimentarea cu energie electrica a apartamentului sau casei unde locuiti. In caz contrar riscati sa se electrocuteze in casa dumneavoastra.
- Cereti administratorului cheia de la subsol atunci cand chemati un instalator, el va sti de unde sa opreasca apa sau caldura pentru a putea interveni, castigand astfel timp pretios atat pentru dumneavoastra cat si pentru instalator.
- Intrebabati-l inainte de inceperea lucrarii ce solutii tehnice propune, ascultati-i punctul de vedere si argumentele, daca nu sunteti convins ca este corect cereti si parerea unui alt specialist.
- Atunci cand meseriasul lucreaza, lasati-l in pace, nu stati pe capul lui, nu il stresati inutil, sunt sanse sa faca o greseala sau sa se enerveze, urmariti doar etapele lucrarii.
- Montati robineti de trecere pe coloanele de apa calda, apa rece si caldura. Candva se vor dovedi folositori. Verificati-i periodic deschizandu-i sau inchizandu-i, daca nu functioneaza inlocuiti-i urgent atunci cand puteti, mai tarziu veti regreta.
- Solicitati pentru lucrare o cotatie de pret orientativa la telefon, inainte ca instalatorul sau electricianul sa se deplaseze catre locuinta dumneavoastra. E posibil ca la fata locului sa apara diferente de pret, poate ca ati omis ceva sau nu ati fost indeajuns de explicit, sau poate lucrarea are un grad mai mare de dificultate decat s-a estimat initial sau conditii de munca mai grele.
- In acest caz platiti doar costul deplasarii sau gasiti impreuna cu meseriasul o solutie convenabila pentru ambele parti.

Servicii complete de instalatii electrice, sanitare si termice asigurate de instalatori si electricieni autorizati in Bucuresti si Ilfov

Solicitati o oferta